5 Şubat 2015 Perşembe

İrili Ufaklı Çakıl Taşları

 Çakıl taşlarını çok seviyorum hatta irili ufaklı biçimsiz taşları daha çok onları biriktirmekten, toplamaktan zevk alıyorum, onları dengesizce başıma, yüzüme, yanaklarıma falan koyuyorum. Yazın en sevdiğim olayıdır bu renk renk çeşit çeşit taşları bulup çantama atmak.  Hatta bazen deniz çantasının içi kum dolu oluyor nasıl giriyor o kadar kum anlamıyorum belki de taşları hunharca çantaya atarken kumlarda giriyor içeri bunlarla mutlu olabiliyorum hem de çok.

 Islakken ki renkleriyle kuruduktan sonraki renkleri farklılaşıyor ya onu da seviyorum ben aslında güzel olan her şeyi seviyorum, hatta ve hatta yosunları da seviyorum. Topladığım taşları nesnelere hayvanlara benzetmem de paha biçilemez. Eminim ki herkes seviyordur diyeceğim ama bu bir genelleme olacak ve bazılarınız Şimdi yoooo! ben hiç sevmedim. Daha doğrusu fark etmedim. Taşların nasıl şekilleri varmış, taşlar hangi renkmiş neden olmuş? nasıl gelmiş?  Nerelerde bulunur, pek bir ilgi alanıma girmiyor diyecek haklısınız zaten hepimiz taş sevsek deniz kabuğu sevsek benim gibi taşları, deniz kabuklarını aşırsanız sahillerin vay haline.
 Taşlar demişken; bunlarında birçok kategorisi var artık; şifalı taşlar, burç taşları, değerli taşlar diye sürüyor benim ilgilendiğim daha çok çakıl taşı. Başka bir yazımda mutlaka burç taşlarından da bahsedeceğim. Bu yazım burada sonlansın…

Sürç-i lisan ettiysem affola hayatınızda olmasını istediğiniz ufaklı tefekli  şeylere kavuşmanız dileğimle hoş kalın …

2 yorum:

Bahceperim dedi ki...

Gönül gözüyle bakabilmek, başka bir mesele olsa gerek.

Adsız dedi ki...

harika,sabah doğru plaja kuş avına

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
 

Sirius... Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger