26 Şubat 2015 Perşembe

Gönlünüzden Sevgi Hiç Eksik Olmasın Hatta Dolsun Taşsın

Şu eski şarkılar yok mu çok güzeller mesela;

Sev Kardeşim şarkısı sözleri bir başka coşkulu bir başka güzel, hatta eşlik etmesi bile ayrı bir zevk nınınını nınınını nınını… J 



Sözlerinin bir kısmı ise; 
Bak kardeşim elini ver bana
Gel kardeşim neşe getirdim sana
Al kardeşim ye, iç, gül, oyna.

Sar kardeşim 
Kolunu boynuma
Sev kardeşim
canım feda yoluna
Tap kardeşim
Tüm insanlara... 
( Şenay Yüzbaşıoğlu.)

Böyle sürüp gidiyor, kelimeler o kadar birbirine uyuyor ki insan ezberlemek de bile zorlanmıyor. Bu kadar sevgi konusu şarkılarda bile yer alırken sevgi üzerine yazılmışken nasıl bu hale gelebildik inanının şaşırıyorum. Eskiden daha mı fazla sevgi varmış? Sevgi ölçülebiliyor mu? Ya da tükenen bir şey mi? Zamanla yaşamını yitiren bir şey mi yoksa?

İçimizi sevgiyle doldurduğumuz da taşarak başkalarına sevgi verme noktasına gelebiliriz. Kin ve nefretle bir yere varamayız gönlümüz de sevgi ve merhamete yer açmalıyız inanın o zaman daha mutlu olacak insanoğlu. Benim gözümde Sevgisiz insanlar bencil insanlardır, kinci nefret dolu hatta hep karşısındakine zarar verme eğilimi gösterir bu kişiler, peki ne kazanırlar hayatta? Hiçbir şey kocaman bir hiç.

Sevgiden yoksun kişiler olmayın vesselam yüreğinizin bir köşesine sevgi duygusunu yerleştirin. Her şeyi sevin insanları, doğayı, hayvanları (hatta insanlardan daha çok sevebilirsiniz.) fanusdaki balığı, kitaplarınızı, taşı, toprağı, güneşi, çiçeklerinizi, yağmuru, denizi sevmeye açık her şeyi sevebilirsiniz hatta ve hatta kendinizi de sevin, sevgiden yoksun bırakmayın yüreğinizi. Bırakmayın ki içinizdeki sevgi dolsun taşsın ve sizde çevrenizdekilere bu sevgiyi dağıtın.


Sürç-i lisan ettiysem affola Gönlünüzden Sevgi hiç eksik olmasın hoş kalın…

                                                                                             Sinem Kandemir

4 yorum:

beyaz meleğim dedi ki...

Tskederim canım paylaşım için bloğunu takipteyim.Benim bloğumada beklerim.Sevgilerle

Tuhafgezegen dedi ki...

Ben teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğunuz için bende sizin blogunuza uğradım çok güzel :) Güzel güzel bloglamalarımız olsun :))

RABİA SERTELİ dedi ki...

Merhaba Sinem, ben de sana geldim :) Olaylara iyi tarafından bakmak, iyi tarafını bulamadığı durumlarda bile umudunu kaybetmeyen insanları seviyorum. Karamsar, iç karartan insanlardan uzak durmaya çalışıyorum. Sevginin gücüne inanıyorum. Ama inandığım bir şey daha var ki; hiçbir zaman dünyaya iyilik hakim olmayacak, olamayacak. Kötü ile iyi devamlı çarpışacak. Yine de iyilerin kazanması dileğiyle...

Tuhafgezegen dedi ki...

Hoş geldiniz efendim hoş geldiniz :))) zaman ayırıp okuduğunuz ve yorum yaptığınız için Teşekkür ederim... Haklısınız hiçbir zaman iyilik hakim olamayacak ama bizler iyi olalım hep bizler kazanalım :)) buda çok bencilce oldu sanırım :)))

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
 

Sirius... Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger