10 Şubat 2015 Salı

Adlarına Şiir Yazılmayan Kadınlara Gelsin Hepiniz Çok Güzelsiniz

  

Adına şiir yazılmayan kadınlara selam olsun yazıyordu sonradan araştırınca Ahmet moran’a ait bir şiir olduğunu öğrendim neyse ben bunu paylaştım sosyal medya da ve bir de açıklama kısmına ''sağ olasın'' diye de belirttim sonra yorumlar gelmeye başladı. Benim verdiğim tepkiyle aynıydı çoğunun tepkisi bende dedim ki şiir yazılmayan kadınlara ben düşüncelerimi yazayım şiir yazamasak da düşüncelerimiz var yazılarımız var dedim.
Başladım düşünmeye…
En basit örnekten başladım annemi aldım karşıma onu nasıl çok sevdiğimi hissettim, anneler hayatlarımızın olmazsa olmazları. Tanrı onları özene bözene yaratmış adeta hiç mi içlerinde kötülük olmaz, anneler dünyaya düşmüş meleklerdir dedim ve etrafımda ki anneleri düşündüm tek tek hiçbirini ayıramadım birbirlerinden, konuştuğum arkadaşlarımla anne sohbeti açıp fikirlerini dinledim hep aynı nokta da buluştuk.  ‘’Annemsiz Asla’’ , ‘’iyi ki annem var ‘’ bunun yaşla falan da alakası yok sohbet ettiklerim 23 yaşından başlıyor 45 yaşına kadar var ve biliyorum ki 50 yaşına da gelsek 80 yaşına da anneler hayatımızın hep ilkleri olacaklar.
Tekrardan;
Ah şu kadınlar diyerek başlamak istedim hepsinin üzerine yapışmış güzel ten kokuları, gülüşlerin de saklı bütün can alıcı sözleri, duyguları, hiçbir çiçeğe benzemeyen dünyada sadece tek olan kadınlar. Nasıl da masum görünüyorlar, güzellikleriyle adeta büyülüyor zekalarıyla ise sizi korkutmayı başaran kadınlar, azimli ve hırslı yapamayacakları hiçbir şey yok yeter ki imkan verilsin, kadınların bu sosyal faaliyetler de bulunmalarına çok seviniyorum ellerinden geldiği kadar uğraşlarını sergilemeleri hem kendilerine olan güveni arttırıyor hem de dışarıya karşı bir gücün simgesi olduğunu düşünüyorum.
Bu kadar yoğun temponun içinde evlerini de aksatmayan kadınlar tanıyorum. Çocuklarına bakan bir yandan işe yetişen iş aralarında eve koşan çocuğuna yemek hazırlayan ve iş den gelince yorgun argın çocuğu oyun parkına götüren bu kadınlara şiir yazılmasa da olur ben onlara makaleler yazarım.


O kırmızı dudaklar yok mu o kırmızı dudaklar Sunay akının da bu konuda bir görüşü vardı; ‘’sevgilim kızma sakın, ve lütfen yanlış anlama. Kırmızı rujunu sürünce, paramın yetmediği, elma şekerleri geliyor aklıma ‘’… demiş üstat nasıl da okurken gülümsemiştim, ayrıca çok severim. 
Adına şiir yazılmamış kadınlara gelsin bunlar, bizler ayağımızı vuran topuklu ayakkabılarımızı hiçbir şey olmamış gibi giyen hatta saatlerce mızıklanma dan onlarla dolaşan kadınlarız, neymiş adımıza şiir…
Bu günün bir güzel yanı da Annemin Doğum gününün olması canım anneme mucuk.

Sürç-i lisan ettiysem affola  ‘’Adlarına şiir yazılmayan kadınlara selam olsun ’’ hoş kalın… 
                                                                                          Sinem Kandemir

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Adına şiir yazılmamış olabilir. Mesela çokta güzelsin. AMA EVLENMİYCEN Mİ KIZIM SEN?

Bahceperim dedi ki...

Annenin doğum günü kutlu olsun. Bu arada; Sunay Akın'ın sözü ne kadar gülümsetse de güzel dudaklarda bazı renkler aşka düşürür, insanı.:D

Tuhafgezegen dedi ki...

hehe :))) İlk önce annem için olan mesajınıza teşekkür ediyorum çok naziksiniz :)) diğer konuda da sizin düşünceniz beni gülümsetti :)) haklısınız valla :D :D

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
 

Sirius... Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger