3 Mart 2015 Salı

Kararsız Kaldım Karmakarışıklıklardayım

Arkadaşlar canlarım, çiçeklerim yazdıklarıma bir bakın  lütfen…


Blogum; Tuhaf gezegen bunda bir sıkıntım derdim yok fakat bu son zamanlarda sirius’a da takmış durumdayım bununla bir değişim mi yapsam Başlığım da diye geçirmiyor değilim fakat bunca zaman da Kuyruklu yıldız kaldığı için ufak bir tereddüt yaşadım.

Kuyruklu yıldız benim sevdiğim bir yıldızdır. Biliyorsunuz yıldızlarla göklerle deniz ve deniz altıyla alıp veremediğim bir durum var çok seviyorum ama ne yapabilirim. Onlarda beni çok seviyorlar ki her fırsatta önüme çıkıyor konular, araştırmalar…

Aklım karışmıyor değil ve son zamanlarda okuduğumda etkisinde kaldığım SİRİUS var ki durun hemen anlatayım hangi kısımdan etkilendiğimi; bunlar çift yıldız Sirius A ve Sirius B olarak anılıyorlar gezegenin en parlak yıldızı arkadaşlar ayrıca her iki yıldız aynı zaman da belli bir yöne doğru hareket halinde olduklarından sirius yörüngesi, kağıt üzerinde çizildiğinde hemen hemen tüm adlarındaki iki ortak harf olan ‘’s’’ ve ‘’i’’’yi andırırcasına bir eksen üzerinden dolanan ‘’s’’lere benzer diye yazılıyor ahan da aynen böyle yazılıyor Eee benim adıma yakınlığından dolayı da sevmedim değil ((‘’Sİ’’nem)) Nereden nereye bağladım değil mi ama ne yapabilirim canım… Hatta devamında dolanma süresi kimi astronomlarca 49,9 yıl olarak hesaplanmıştır. İlginç bir rastlantı da şu yöndeydi Kuranda adı geçen tek yıldız demişler ve yıldızdan surenin 49’uncu ayetinde söz edilmesi ve aynı surenin 9’uncu ayetinde iki yıldızın yörüngelerini ima edercesine “iki yay” ifadesinin geçmesidir. Her iki ayetin sayıları yani 49 ve 9 yan yana getirildiğinde ise söz konusu yıldızların kimi astronomlarca ileri sürülmüş dolanım süreleri olan 49,9 (yıl) sayısının oluştuğu görülmektedir. Birçok kutsal metinde sözü edilen tek yıldız olan Sirius, yeryüzündeki birçok uygarlık için de en kutsal yıldız olmuştur.

Yunan mitolojisinde, Mısır mitolojisinde, Pers geleneklerinde, Orta çağ astrolojisinde, Çin geleneklerinde de ve birçok gelenek de yer alıyor. Sonracıma işte böyle…
Sizce ne yapayım?


Yoksa Kuyruklu yıldız’dan Sirius’a mı kalsa yoksa Kuyruklu yıldız mı? Yoksa Sirius mu?

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Sirius candır :)

Adsız dedi ki...

Boşver şimdi abidik gubidik konuları sinemcim daha hayatsal konulara değin bence:)

Tuhafgezegen dedi ki...

bende öyle düşünüyorum sanki :))

Tuhafgezegen dedi ki...

:)) tamam şunu bi halledeyim :)

Adsız dedi ki...

"Kuyruklu yıldız sevimliydi... Sirius'un da manası derin şimdi... Bilemedim" diyecektim kii sen harekete geçmişsin bile hayırlı olsun ne diyeyim :) "Masal Yıldızı" nı değiştirmeyi düşündüm ben de bir ara ama bir süre sonra bloğunun adı senin kimliğin oluyor resmen. Kolay kolay değiştiremiyorsun. Masal Yıldızı'nın da hikayesi derindir aslında. Dinlemek istersen kulağına fısıldarım bir gün ;)

Tuhafgezegen dedi ki...

çok isterim :)) ve çok severim böyle şeyleri :)) bende çok kararsız kaldım ama yaptım evet dediğiniz gibi kuyruklu yıldızla anılmaya başlamıştım bile hatta bir arkadaşla konuşmuştum aa sen o kuyruklu yıldız dimi demişti bak şimdi bunu düşününce gene kararrsız kaldım :)))

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
 

Sirius... Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger