9 Mart 2015 Pazartesi

8 Marttan Arda Kalanlar Bir Kaç Fotoğraf Ve Bir Anı

Merhaba Kızlar…

Dün çok yorgun ve çok yoğun geçti. Her yerde olan kutlamalar Marmarisde de vardı. Eee bir de benim arkadaşım bir organizasyona girişince onu yalnız bırakmak olmazdı böylesi özel bir günde bir arada olmak ve süslediğimiz Marmaris Black Point parfümlere ait karanfilleri dağıtmak daha bir başkaydı. İlk deneyimimiz olduğu için karanfillerin bazıları kırıldı bizim tutuşumuzdan veya bizim çok özenli davranışımızdan, yahu sakınan göze çöp batarmış ya o mantıkla yaklaştım olaya.



Kadınlarımız bir çiçektir mantığıyla yaklaştık bizimle birlikte bir grup da kokulu mumlar dağıtıyordu yahu güzel fikir aslında… 200 250’e yakın hatun topluluğu herkes mutlu herkes süslü püslü millet birbiriyle yarışıyor diyeceksiniz değil mi asla herkes bir şey için oradaydı 8 Mart için ve o topluluk bunun çok iyi farkındaydı.  Çoluk çocuğu bırakan eşlerini bırakan Özgür kadınlar, Güçlü kadınlar hepimiz bir aradaydık.

                                                       ( Bu bir yarısı hatunların )

Bugün aslında hak arama günüydü, kadın ve erkeği eşit görmeye,  kadınların özgürlüğüne saygı göstermeyen ve bunu sık sık gündeme getiren erkeklere karşı bir ayaklanmaydı. Özgür iradeyle toplanmaktı bir nevi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü her zamankinden daha anlamlıydı aslında özgecanı da unutmadım kadınlara duyulan şiddeti de unutmadım fakat bu yazımda onlara değinmeyeceğim. Fakat birkaç şey söylemek istiyorum bu konuyla ilgili; öldürülen kadınların, tecavüze uğrayan kızların, çocukların katillerine uygulanan ‘’ Cilve yaptı indirimi, Pişmanım indirimi, bir daha yapmayacağım söz indirimi, aklım noksan abi indirimi .‘’  Kadınları sokak ortasında öldürenlere uygulanmayan veya yetersiz kalan cezalara, koruma talep ettiği halde korkmadan kadınların yaşamının içine sıçanların cezaların yetersiz olduğu, hakkını aradığında suçlu olduğun ülkeye selam olsun. SİZLERİNDE EMEKÇİ DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN sonuçta çok değer veriyorsunuz.
Neyse…

Devam edelim 8 Mart demişken dün güzel bir organizasyon olmuştu kadınlar arasında çekilişler hoplamalar zıplamaların yanında bir de hediye dağıtımı neyse aldık bizde numaralarımızı fakat bizden sadece 141 numara çıktı şansına oda neslihanın diğer numaralarımız hatıra olarak kaldı diyebilirim.
               ( Hediyemiz :) Sadece Neslime çıktı tabii  186 ve 63 rakamları gül ablam ve bana ait.)

 Biz dün bayanlar olarak çok eğlendik umarım herkesin böyle güzel böyle gururlu geçmiştir.
Sürç-i lisan ettiysem affola, Bütün bayanlar benim çiçeklerim hepiniz çok güzelsiniz hoş kalın…


Dünden Kalanlar;


                                                      
                                                                                            Sinem Kandemir

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
 

Sirius... Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger