25 Ocak 2015 Pazar

Orantısız Okuduğum Gerçeği

Kitaplarda çeyiz den sayılsın diye okumuştum bir yazıda hak da verdim açıkcası ne güzel olurdu dostoyevski eserlerini kurdele yapıp getirdiklerini yanında da nietzsche'nin eserlerini ve şu anda aklıma gelmeyen birçok dünya klasiği güzel olmaz mıydı.? Düşüncesi bile yüzümde ufak bir gülümsemeye sebep olduysa bu gerçekten muhteşem bir fikir.
Kitapların benim üstümde çok büyük bir etkisi var,kokularına bile hayranım hatta sahaflardan 2 kitap almak için girdiğimde cebimdeki bütün paraya kitap alıp eve yürüyerek gittiğimi de hatırlıyorum,eğer dışarıya çıktıysam ve yolumun üstünde bir sahaf varsa uğramadan geçmiyorum, kitaplara bir selam verip çıkıyorum.Kapının önünde olan kitapları bir iki kokluyorum gönülleri kalmasın diye,illa bir şeyi seveceksem kitapları seviyorum,kahveyi seviyorum,fanustaki japon balıklarını bile seviyorum,hatta ve hatta İkinci el kitapları da  çok seviyorum.Yaşanmışlıkları var...
  • Odan da ne kadar çok kitap var hepsini okudun mu ?
  • Kitaplar sadece okumak için değildir ki yaşamak içinde alınabilir.
  • Hımmmm...
En sevdiğim diyalog örneği.

Çevreme kitap okumayı aşıladığımın farkındayım ve bundan çok mutlu oluyorum.Kitap istediklerinde ise yüreğimde fırtınalar kopuyor çok kitaplarımı vermek den hoşlanmıyorum hatta kitap konusun da çok bencil olduğumu da ben kendim belirtiyorum sanırım bu yazıyı okuyan herkes de biliyor olacak,tabii ki  hep böyle geçmiyor;eğer okumayı seviyorsa karşımdaki ve minik bir kütüphaneye bile sahipse o zaman çok sorun olmuyor gönül rahatlığıyla kitaplarımı paylaşıyorum.Daha ilkokuldayken sınıftaki ''kitap dolabı'' dediğimiz fakat küçük bir kitaplık olan  Kitap dolabından  aldığım kitapları kaplayıp sayfalardaki kenar buruşukluklarını düzeltip yırtık varsa yapıştırıp geriye koyduğum zamandan geliyor bu sevgi öyle kolay kolay da tükenmez.En çok dünya klasiklerini seviyorum,felsefi kitapların yeri çok ayrı kitap konusunda çok fazla ayrım yapmıyorum ama Aşk romanlarından çok hoşlanmıyorum ve yazının sonlarına gelirken orantısız okuduğumu da belirtmek isterim.Yazar konusunda da yeni yazarlardan çok bir takip ettiğim  yok,düşünme fırsatı vermiyorlar insana bu yüzden hemen bitiyorlar diğer saydıklarım öyle mi rüyalarına bile giriyor.
En çok sevdiğim olay da özel günler olarak adlandırılan Doğum günleri,noeller vb. gibi günler de hediyelerimin hep kitaplar olması.

Sürç-i lisan ettiysem affola güzel,renkli bol kitaplı günler hoş kalın...

6 yorum:

Camgüzeli dedi ki...

Hoş geldin Sinem.Bu yazını çok sevdim.Bende eski kitapları çok seviyorum.Hatta şu instagramda falan paylaşılan şıkır şıkır kitaplardansa ,kütüphanelerden aldığım eski kitapları okumak bana daha zevkli geliyor.Kitaplarda çeyizden sayılsın fikrine de canı gönülden destek veriyorum.

Tuhafgezegen dedi ki...

Bahar hanım çok teşekkür ederim,güzel içten yorumunuz için :))

solak_icmimar dedi ki...

Merhabalar :)
Arkadaşlarıma verdiğim kitapların çoğu dönmediğinden, dönenlerin de çoğu tanınmaz hale geldiğinden "bi daha kimseye kitap vermeyeceğim ya" dediğim çok oldu.
Ama yine de biri bi kitap istediğinde dayanamayıp veriyorum :)

Yazınız çok güzeldi :)

Tuhafgezegen dedi ki...

Merhaba :)) çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim bende senin sayfanı inceledim çok güzel .
Aynı konudan muzdaripiz belliki ben vermiyorum yani veremiyorum çünkü gelmeyince geri mideme kramplar giriyor.Aklım hep kitaplarda oluyor en iyisi vermemek :)))

Nar Hanım dedi ki...

"Okuyandan zarar gelmez." diye bir söz vardır bizde. O sözü çok severim. Ben hiç çok okuyan suçlu görmedim. Dilerim bir gün herkes bu gerçeği kavrar da daha güzel bir toplum oluruz.

Tuhafgezegen dedi ki...

Benimde tek umudum ve isteğim budur... Teşekkür ederim yorumunuz için

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
 

Sirius... Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger